De zolder op voor documentaire ‘Real Riel’

De zolder op voor documentaire ‘Real Riel’

Real Riel

Nu we nog meer tijd in huis doorbrengen is dit misschien wel hét moment om weer eens in oude fotoalbums te duiken. De diaseries uit de verstofte opbergdozen te halen. Wellicht nog één keer de VHS-banden, of beter nog super8 films tevoorschijn te toveren. Herinnert u het nog, dat heerlijke geluid van de filmprojector terwijl de film getoond wordt van een verjaardag, een eerste communie, trouwerij, en zo meer tijdens een van die gezellige familieavonden. De beelden roepen allicht weer mooie verhalen op; ‘goh wette nog… 

Wij, het team van de ziel van Riel, zouden enorm gelukkig zijn als u deze oude beelden met ons zou willen delen. Dit vanwege de voorbereiding van onze documentaire ‘Real Riel’. Wat is de rode draad voor deze docu, waar zijn we naar op zoek? Voornamelijk verhalen die niet verloren mogen gaan, ‘hoe was het vrûger, hoe zag het leven eruit, thuis, op het land, in de kerk, op het station?’ We zijn op zoek naar de verborgen pareltjes van Riel. Dat wat nog niet in het archief bij Ton van Gool (archivaris documentalist- van Riel) terecht is gekomen omdat men wellicht dacht, ‘das ni interessant toch!’

Wel, wij willen graag het tegendeel laten zien. Het is uw verhaal wat telt. Dús Rielenaren(of van over de grens wellicht, immers vrûger werd er heel wat heen en weer gereisd), klim de zolder op , duik de kelder in, ga op zoek naar die ene unieke foto, die ene dia, of dat filmfragment wat nog nooit het daglicht zag, maar waar een schat aan informatie zit in hoe het leven van vroeger geleefd werd.

We horen graag van jullie via de contact gegevens op onze website: www.zielvanriel.nl